Blogia
C A R L U C H

No a la violencia de gènere.

La violència de gènere,  inclou una quantitat de pràctiques que les han coaccionades durant anys i que han restat invisibles davant els nostres ulls. La cultura influeix molt en la violència, moltes dones de altres països en arribar a espanya “aprenen” a dir que no, molts cops és quan comença tot.  En aquest concepte de la violència de gènere s’hi inclouen totes les formes de maltractament psicològic, d’abús personal, d’explotació sexual i d’agressió física a les quals es troben sotmeses les dones.

L’any 1993, l’ONU va reconèixer els drets de les dones com a drets humans i va declarar que la violència contra les dones suposa una violació dels drets humans.

En 1995 va definir la violència contra la dona com: "tot acte de violència sexista que té com a resultat possible o real dany físic, sexual o psíquic, incloent-hi les amenaces, la coerció o la privació arbitrària de llibertat, tant si passa en la vida pública com en la privada". És a dir, és la necessitat que tenen alguns homes de controlar les dones en el sistema social anomenat patriarcat.

Els trastorns més freqüents en la violència domèstica són: l’estrès posttraumàtic, la síndrome de la dona maltractada i la depressió.

400.000 dones, en el 2008 han estat víctimes de la violència de gènere.

Avui en dia la violència de gènere està arribant molts lluny, la situació es molt preocupant, cada cop hi ha més víctimes, s’ha de denunciar.

0 comentarios